HET TEAM

Het Campus 19 team is multidisciplinair om aan de behoeften van een opleiding van wereldklasse te voldoen. Binnen de organisatie zijn enkele leden belast met het toezicht op de 42 campus in Parijs. De nabijheid en diversiteit van het team stelt ons in staat innoverende oplossingen aan te bieden die dicht bij de bekommernissen van de studenten staan.

HET WOORD VAN...

IAN GALLIENNE, STICHTER

Gedelegeerd Bestuurder van Groupe Bruxelles Lambert (België) sinds 1 januari 2012. Hij is bestuurder van Groupe Bruxelles Lambert sinds 2009, van Imerys sinds 2010, van Pernod Ricard sinds 2012, van SGS (Zwitserland) sinds 2013 en van Adidas sinds 2016. Ian Gallienne brengt in het project zijn deskundigheid op het gebied van financiën in, alsmede zijn ervaring als bestuurder van groepen met een internationale dimensie. Voor Ian Gallienne “stelt de ontwikkeling van Campus 19 en zijn deelnemers de ondernemingen in staat te profiteren van gekwalificeerde arbeidskrachten en België in staat alle kansen van de digitale economie beter te benutten”.

HET WOORD VAN...

JOHN-ALEXANDER BOGAERTS, STICHTER

Na zijn studies aan de Brusselse School (gesticht door zijn vader Rudy Bogaerts) en het slagen voor het toelatingsexamen aan de Polytechnique, studeerde hij geschiedenis. Hij begon zijn carrière in de evenementencommunicatie in 1996, was medeoprichter van de K-nal space in Brussel in 2003 en richtte vervolgens de Zoute People Group op (tijdschriften over “mensen” op hoog niveau) in 2004, nam de leiding over van Pan (satirische krant) in 2009, richtte de bedrijvenkring B19 op (aanwezig in de 5 grote steden van het land) in 2011 en was medeoprichter van Momentum in 2015. Voor John Bogaerts “is Campus 19 een echte kweekvijver van talent die de beste voorwaarden biedt voor digitaal ondernemerschap”.

HET TEAM

STEPHAN SALBERTER, CEO

Stephan Salberter wijdt zijn leven aan creativiteit en het geven van betekenis aan merken. Nadat hij zijn carrière in de media was begonnen, leidde hij de communicatie, marketing en duurzaamheid voor verschillende toonaangevende financiële instellingen (ING, Deutsche Bank, BNP Paribas Fortis), zowel in Brussel, Parijs als Amsterdam, waar hij woonde. Sinds 2017, toen hij zijn strategisch adviesbureau Brand Revealing, Kersel, oprichtte, leidt hij 19 (van 42 Network), een platform voor ontwikkelaars dat wordt gefinancierd door grote bedrijven en stichtingen, en adviseert hij bedrijven en hun leiders over hun communicatie-, reputatie- en innovatiestrategie. Als CEO hielp hij bij de lancering van de 24-uurs nieuwszender L24, die de prijs “Media Brand of the year” kreeg. Hij is ook medeoprichter van de start-ups gatekeepr en CLN KCKS en investeerder in de start-up scandalook. Hij publiceert regelmatig columns in de vakpers.

GWENDA "ARCHIMÈDE" FROCRAIN, TECHNISCHE DIRECTRICE

Na een studie wiskunde en filosofie viel zij voor de film en begon haar carrière als filmredacteur. Enkele jaren later keerde zij terug naar haar grote passie: complexe logische problemen, en schreef zich op 42 in om coder te worden. Het was daar dat zij Stephan ontmoette tijdens een van zijn bezoeken. Een paar maanden later vroeg hij haar om technisch directeur van Campus 19 te worden.

LAURIEL VERGILI, ADMINISTRATIEF DIRECTRICE

Lauriel begon haar ervaring als stagiaire voor de functie van administratief medewerkster bij See U. Na enkele maanden ontmoette zij Stephan die haar aanbood het administratieve gedeelte te beheren (stagecontracten) en de stages op Campus 19 op te volgen (contact met bedrijven, stagecontracten, opvolging van de stages,…)

BRAINSTORMING, PR & COMMUNICATION

Brainstorming is een pers-, PR- en communicatiebureau, opgericht in 1998, dat communicatie, pers en evenementen verzorgt voor Campus 19.